Zmysły w degustacji whisky - warsztaty sensoryczne
Prowadzące: Dorota Klensporf-Pawlik, Inga Klimczak, Maria Sielicka-Różyńska | 2.03.2024 (sobota), godz. 13:00 oraz 15:00
>>> Bilet na warsztaty upoważnia do udziały wyłącznie
z biletem na Poznań Whisky Festival na dany dzień <<<
Kiedy: 2.03.2024 (sobota), godz. 13:00 oraz 15:00
Prowadzące: Dorota Klensporf-Pawlik, Inga Klimczak, Maria Sielicka-Różyńska
Wyjątkowe warsztaty sensoryczne poprowadzi doświadczony zespół naukowy z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, posiadający obszerną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie sensorycznej oceny jakości i projektowania nowych produktów.
Zespół ma w dorobku liczne warsztaty oraz szkolenia kształtujące umiejętności profesjonalnej oceny produktów za pomocą zmysłów. Ze szkoleń i doświadczenia poznańskich naukowców korzystają renomowane przedsiębiorstwa chcące nieustannie podnosić jakość swoich wyrobów.
Warsztaty sensoryczne to doskonała okazja, by dowiedzieć się więcej o wrażeniach zmysłowych powstających podczas degustacji whisky.
Chcesz w praktyczny sposób ocenić swoją wrażliwość sensoryczną? Pijesz whisky, ale brak Ci śmiałości, by opisać to co czujesz i smakujesz? Przygotowane testy, zadania, zakończone wspólną „ślepą” degustacją i oceną sensoryczną pozwolą rozwinąć w Tobie umiejętność opisu wrażeń zapachowo-smakowych.
Cena: 60 zł